Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η λύση του Κυπριακού δεν συνδέεται με το φυσικό αέριο, επανέλαβε η Λευκωσία

Η κυπριακή κυβέρνηση επανέλαβε ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν συνδέεται ούτε με... την οικονομική κρίση ούτε και με το θέμα του φυσικού αερίου.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας έντασης στην περιοχή μας, νοουμένου ότι όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Παπαδόπουλος σχολίαζε δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λευκωσία Τζον Κένιγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τhe Cyprus Daily», ότι ενδεχόμενη ένταση στην περιοχή θα μπορούσε να κλονίσει τις σχέσεις της ΗΠΑ με το Ισραήλ και την Τουρκία και ταυτοχρόνως να εκτροχιάσει τις έρευνες για φυσικό αέριο της Noble Energy, γι' αυτό και η Ουάσιγκτον προσβλέπει σε μια λύση του κυπριακού προβλήματος.

«Είναι τρία ανεξάρτητα πράγματα, κάτι που έχει αναγνωρίσει και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο προϊστάμενος του Αμερικανού πρέσβη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη στην Ουάσιγκτον και της συνάντησής του με τον κ. Κέρι», υπέδειξε ο κ. Παπαδόπουλος.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...