Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Επιστολή παραίτησης του Κιουτσούκ

Οκτώ «αντάρτες βουλευτές» στο νέο κόμμα

Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας Ιρσέν Κιουτσούκ επέδωσε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου επιστολή παραίτησης από τη θέση του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κιουτσούκ ανέφερε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τού είπε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί νέα «κυβέρνηση». Ο Κιουτσούκ κατηγόρησε για προδοσία τους οκτώ «βουλευτές» του κόμματος, που συνεργάστηκαν με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η «κυβέρνησή» του.

Μετά τη χθεσινή καταψήφιση της «κυβέρνησης» Ιρσέν Κιουτσούκ στα κατεχόμενα, οι οκτώ αντάρτες «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) προσχώρησαν στο Δημοκρατικό Κόμμα του Σερτάρ Ντενκτάς. Σε έκτακτο συνέδριο το κόμμα Ντενκτάς μετονομάστηκε σε "Δημοκρατικό κόμμα - Εθνικές δυνάμεις".

Μιλώντας στο συνέδριο ο Σ. Ντενκτάς είπε: «Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος της δημοκρατίας. Η υπόθεσή μας, ο στόχος μας είναι να επιτευχθεί μια δυνατή δομή για το κράτος μας και η ενδυνάμωσή του». Με αυτό το στόχο ξεκινάμε και πηγαίνουμε για την εξουσία, τόνισε. Το Κυπριακό, πρόσθεσε, εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο και είναι σημαντικό να πετύχουμε μια κρατική -όπως ανέφερε- δομή, δημοκρατικά ισχυρή, που θα βασίζεται στην υπεροχή του δικαίου και θα μπορεί να βασίζεται στα πόδια της. Το κλειδί γι' αυτό, σύμφωνα με τον Σερτάρ Ντενκτάς, είναι η επίτευξη μιας μόνιμης και δίκαιης λύσης.

Μιλώντας στο συνέδριο ο επικεφαλής των 8 πρώην «βουλευτών» του ΚΕΕ, Αχμέτ Κασίφ, υποστήριξε ότι το νέο κόμμα θα βγει πρώτο κόμμα στις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...