Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκαν τα μέλη της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου

Το ναι των μελών της επιτροπής Εμπορίου έλαβε σήμερα το υπουργείο Ενέργειας για το διορισμό των επτά μελών της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, που αποφάσισε χθες το υπουργικό Συμβούλιο, όπως προνοεί ο νόμος περί Υδρογονανθράκων.


Πρόεδρος του συμβουλίου διορίζεται η Τούλα Ονουφρίου, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του  ΤΕΠΑΚ και μέλος στη συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων, που συμβουλεύει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε θέματα υδρογονανθράκων.


Μέλη διορίζονται οι, Κωνσταντίνος Λυκούργος νομικός και μέλος της ελληνοκυπριακή αντιπροσωπείας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, Μάικ Ευθυμίου, πολιτικός μηχανικός και ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων, Κωνσταντίνος Νικολάου, γεωλόγος πετρελαίων και ενεργειακός οικονομολόγος, Θεόδωρος Γεωργίου Τσακίρης, ειδικός σε θέματα διεθνούς ενεργειακής πολιτικής ασφάλειας, Γιώργος Γεωργίαδης, ορκωτός λογιστής και Λένας Μυλωνάς ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός μηχανικός.

Τα μέλη της ΕΥΚ θα συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς αμοιβή.

Πρόκειται για αξιόλογη ομάδα που θα διαχειριστεί τα ενεργειακά θέματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Λευτέρης Χριστοφόρου, συμπληρώνοντας ότι, κατά γενική ομολογία επιλέγηκαν αξιοκρατικά και έχουν μακρά πείρα για τέτοια θέματα. Η επιτροπή είπε, είναι πανέτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΥΚ για να τύχει καλής διαχείρισης το κεφάλαιο ενέργεια.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη της Εταιρείας υδρογονανθράκων και εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα να δώσει ώθηση στα θέματα υδρογονανθράκων και να καλυφθεί η καθυστέρηση που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο.

Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις ατόμων στην επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία τους, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, διαβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή θα είναι δίπλα τους, για να διαχειριστούν θέματα υδρογονανθράκων πέρα από κομματικές σκοπιμότητες.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...