Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ζευγάρι από την Κύπρο πήγε στην Ξάνθη και «κλέφτηκε»! Δεν ήθελε το γαμπρό ο πατέρας της!


«Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…» είναι η παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μιας απαγωγής που έγινε για ερωτικούς λόγους στην Ξάνθη και είχε σαν στόχο το γάμο.



Μοιάζει με σενάριο σήριαλ αλλά συνέβη στην πραγματικότητα και κινητοποίησε τις αρχές στην Ξάνθη και το Λαγκαδά, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr


Η ιστορία ξεκινάει την προηγούμενη Πέμπτη, όταν μια 22χρονη ομογενής, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, έρχεται στην Ξάνθη για να δει την αδερφή της που σπουδάζει , μαζί με τον 27χρονο φίλο της. Σε μια βόλτα για καφέ στην Παλιά Πόλη, μαζί με την αδερφή της και το φίλο της, μπροστά στο Δημοτικό Κήπο, έρχεται ένα όχημα φίλου του αγοριού της, και απαγάγει την ίδια , ενώ την ίδια ώρα το αγόρι της απομακρύνει την αδερφή της.

Κινηματογραφική απαγωγή !

Το περιστατικό έγινε με κινηματογραφική ταχύτητα και το όχημα με το νεαρό ζευγάρι και τον συνεργό εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αρχές ειδοποιούνται και αρχίζουν την αναζήτηση, ενώ μετά από προσπάθειες της οικογένειας της κοπέλας, έρχονται σε επαφή με την οικογένεια του δράστη και μαθαίνουν ότι το νεαρό ζευγάρι έχει «κλεφτεί» και ότι είναι καλά. Οι νεαροί προσέρχονται το Σάββατο αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα του Λαγκαδά, όπου είχαν καταφύγει και οι άνδρες της ΑΔ. Ξάνθης μεταβαίνουν εκεί και τους παραλαμβάνουν.

Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης, όπου παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή ανέφεραν ότι όλα έγιναν, τελικά, με τη συναίνεση της κοπέλας και ότι έχουν σκοπό να παντρευτούν, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να τους αθωώσει. Ο πατέρας της κοπέλας βρέθηκε ήδη στη Θεσσαλονίκη με το πρώτο διαθέσιμο αεροπλάνο, ενώ όπως απάντησε το αγόρι στη σχετική ερώτηση της Έδρας, το πρώτο πράγμα που θα έκανε μετά τη δίκη, θα ήταν να μιλήσει με τους γονείς της κοπέλας για το γάμο.

Το «έθιμο» αυτό χρησιμοποιήθηκε για να κάμψει τις αντιρρήσεις του πατέρα της κοπέλας για το γαμπρό ενώ φαίνεται πως συνηθίζεται ακόμη σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, αποτελεσματικά, όπως αποδείχτηκε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...