Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Δεν χρειάζεται μαθήματα από τον Ερντογάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης»

Υπεροπτικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος


«Δεν χρειάζεται μαθήματα ούτε σύνεσης, ούτε πολιτικής βούλησης για τη λύση του Κυπριακού, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, που τόνισε πως οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν υπεροπτικές και «δεν διαμορφώνουν κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου».


Ο Τούρκος πρωθυπουργός νωρίτερα, είχε επιρρίψει ευθύνες στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την πρόοδο στο κυπριακό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να «ξεμπλέξει από τους ακραίους της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, ο Νίκος Αναστασιάδης «έχει αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού προβλήματος, για ειρήνευση στην Ανατολική Μεσόγειο και, επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται μαθήματα από κανέναν».

Ακολούθως ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον κ. Ερντογάν «επιτέλους να υποδείξει και να καθοδηγήσει σωστά τον κ. Έρογλου να αποδεσμευτεί από την «Ντενκτασική κληρονομιά».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε σαφώς είναι ότι στο σύνολό της η κοινωνία, οι Ελληνοκύπριοι, πιστεύουν σε λύση και την επιδιώκουν, το συντομότερο. Κάποιοι άλλοι πρέπει να αποδεχθούν ότι αυτή η λύση θα πρέπει να συζητηθεί πάνω σε ουσιαστική βάση διαπραγμάτευσης το συντομότερο και να έχει προοπτική κατάληξης το συντομότερο», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...