Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Πράσινο φως» για την συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την αυτόματη εγγραφή τους στους ειδικούς καταλόγους


Σύμφωνα με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης την Πέμπτη, οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Μεγαλονήσου, θα μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014.


Με τροποποίηση ειδικού νόμου περί εκλογής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, ενέκρινε την αυτόματη εγγραφή του ειδικού καταλόγου, όλων των πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Αυτή η διαταξη περιλαμβάνει τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «αυτή η απόφαση αφορά και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές. Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο οδεύει προς την κατάθεσή του στη Βουλή για έγκριση».

Το υπουργικό συμβούλιο εν όψει Ευρωεκλογών ενέκρινε την τροποποίηση του βασικού νόμου για να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...