Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κύπρο - Δεν αποδέχεται η τρόικα το κούρεμα του 25%


Δεν τα «βρίσκουν» η κυπριακή κυβέρνηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικα οι οποίοι από τις 11 και μισή βρίσκονται στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής του κλιμακίου δεν αποδέχονται το νομοσχέδιο για «κούρεμα» έως 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρει το sigmalive, που επικαλείται κυβερνητική πηγή, η συνάντηση χαρακτηρίζεται κρίσιμη, λέγοντας πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πεισθεί το ΔΝΤ ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου όπως επέμενε αρχικά το ταμείο.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι μέχρι χθες το ΔΝΤ εκτιμούσε πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» όσον αφορά το bail in (μετατροπή των καταθέσεων σε μετοχές) για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν ενστάσεις.

Τα νέα στοιχεία, προστέθηκε από την πηγή, έχουν σταλεί στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ για επεξεργασία και αναμενόταν η απάντηση, ενώ στη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ καταβάλλεται προσπάθεια να πεισθεί το Διεθνές Ταμείο πως «τα νούμερα βγαίνουν». Η κυβερνητική πλευρά φέρεται να εκτιμά πως πιθανόν οι αναλύσεις και τα στοιχεία που θα δοθούν θα γίνουν αποδεκτά από το ΔΝΤ.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μας ανέφερε ερωτηθείσα η ίδια πηγή, είναι ανοικτό για σήμερα και θα διαφανεί ανάλογα και με την εξέλιξη της σύσκεψης στο ΥΠΟΙΚ με την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...