Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μοσκοβισί: Δεν είμαι ο "στραγγαλιστής" της Κύπρου

Μπορεί λίγες ώρες πριν την έναρξη του χθεσινού κρίσιμου Eurogroup να δήλωνε πως η Κύπρος έχει μια «οικονομία-καζίνο» στα πρόθυρα της  χρεοκοπίας, όμως σήμερα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, διαμηνύει πως δεν είναι ο «στραγγαλιστής» του κυπριακού λαού, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιθέσεις του Κόμματος της Αριστεράς εναντίον του.

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Στοκχόλμη για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Άντερς Μποργκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου απορρίφθηκε η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

«Υπάρχει προστασία των καταθέσεων: αυτό είναι μια αρχή που πρέπει να είναι απαραβίαστη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι αυτή ήταν πάντα η γαλλική θέση.

«Είναι αυτή που ανέκαθεν υπερασπιζόμουν εξαρχής, είτε αρέσει είτε όχι σε αυτούς που βλέπουν σε μένα δεν ξέρω κι εγώ ποιόν στραγγαλιστή του κυπριακού λαού, και είναι αυτή που τελικώς επικράτησε» είπε ο γάλλος υπουργός
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...