Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Τιμωρητική και μυωπική η στάση της Ευρωζώνης


«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προτείνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα»

«Η απόφαση της Ευρωζώνης για την Κύπρο έχει στον μέγιστο πλέον βαθμό τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα», αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους.

«Τη μία λένε ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Ελλάδα, την άλλη ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

«Εναπόκειται στον κυπριακό λαό, σύμφωνα με τις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τους πολίτες και την οικονομία της Κύπρου, αλλά φυσικά και για την προστασία του εθνικού συμφέροντος. Ο κυπριακός λαός δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανένα», προσθέτουν.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι όλες οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες και πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στεγανοποιημένο σε σχέση με το κυπριακό.

«Πρέπει η ένταξη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να συντελεστεί άμεσα, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων φορολογουμένων», συμπληρώνουν πηγές στην Ιπποκράτους, οι οποίες αφήνουν παράλληλα αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι, τέλος, αστείο και εξοργιστικό, κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρονται για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, όταν προεκλογικά επιφανή στελέχη του είχαν προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στην Ελλάδα».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...