Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής - Προς χαλάρωση των όρων "διάσωσης" της Κύπρου το Eurogroup

Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα συνεδριάσει μετά από τρεις αναβολές, η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής. Βασικό αντικείμενο συζήτησης στο κυπριακό κοινοβούλιο θα είναι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup που αφορά, το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς και το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μορφή συνεχούς συνεδρίασης.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει νέα συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ στη Μόσχα μεταβαίνει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε χθες επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, καθώς και με την κ. Μέρκελ.


Περισσότερη ευελιξία ως προς το τέλος φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο ζήτησαν οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης η διαφύλαξη των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ, καθώς και αντίστοιχα η αναπροσαρμογή του σχετικού συντελεστή επί του τέλους στις καταθέσεις υπεράνω του ποσού αυτού, προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο που έχει αρχικώς αποφασιστεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα, η κυπριακή κυβέρνηση κατηγορηματικά διαψεύδει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βρέθηκε ποτέ μπροστά από την επιλογή για μη «κούρεμα» των εγγυημένων καταθέσεων, δηλαδή των καταθέσεων ύψους μέχρι 100.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...