Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

To Ψήφισμα καταδίκης του σχεδίου για την Κύπρο από πολίτες


Η ομάδα «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», που πραγματοποιεί από νωρίς απόψε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο αντιπροσωπεία εισήλθε στο Προεδρικό και επέδωσε.

«Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του κυπριακού λαού. Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια», αναφέρεται στο ψήφισμα.

«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία», προστίθεται.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι της ομάδας «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», αύριο στις 10:30 θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου στις 11:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους βουλευτές για τη συμφωνία.

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πολίτες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση που Eurogroup.

Γύρω στα 150 πρόσωπα βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από είσοδο του Προεδρικού, με συνθήματα όπως «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση – ξεσηκωμός η λύση».

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει και μέρος του δρόμου με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ στο χώρα της διαμαρτυρίας βρίσκεται και αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδιο ενάντια στο μνημόνιο.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...