Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Αδειασε» τον Ερντογάν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αγνοια για τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, το περιεχόμενο των οποίων ωστόσο, διπλωματικά απέρριψε, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατα την ενημέρωση των δημοσιογράφων.


«Δεν έχω δει τα συγκεκριμένα σχόλια. Με χαρά να τα αναζητήσω, βεβαίως δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με αυτό, αλλά επιτρέψτε μου να δω το πλήρες κείμενό τους».

Στο μεταξύ, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μιλώντας χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο «Ατλαντικό Συμβούλιο», στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Μίλησε για «ευκαιρίες» στην προσπάθεια προώθησης της ειρήνης και ειδικότερα επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου. Το θέμα της ομιλίας της ήταν «Στην κατεύθυνση μίας Διατλαντικής Αναγέννησης: Διασφαλίζοντας το κοινό μας μέλλον».

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, υποστήριξε ότι οι δυο πλευρές στο νησί δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία, ενώ χαιρέτισε τη δέσμευση των δυο ηγετών (προέδρου Αναστασιάδη και Έρογλου) να εργαστούν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υποστήριξη που προσφέρουν η Τουρκία και η Ελλάδα, όπως είπε.

Επίσης, έκανε λόγο για «νέα δεδομένα» που δημιουργεί ο τομέας της ενέργειας για την περιοχή, για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Κάλεσε τις δυο κοινότητες του νησιού να συνεργαστούν όχι μόνο για τη λύση του Κυπριακού, αλλά και για να αξιοποιήσουν μαζί τους υδρογονάνθρακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...