Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Κουμπαράς Βγενόπουλου» η Λαϊκή Τράπεζα

Αποκαλύψεις στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις ακούστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.


Η διαχειρίστρια της τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου, δήλωσε ότι η Λαϊκή ήταν ένας «μεγάλος κουμπαράς και ο καθένας έπαιρνε από μέσα ό,τι ήθελε για να υλοποιήσει τα όνειρά του».


Το πρόβλημα, είπε, άρχισε με την ανάληψη της διαχείρισης από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση απαρτιζόταν από άτομα χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις στον τραπεζικό τομέα, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται ανορθόδοξες πρακτικές. «Ουδείς προστάτευσε τους μετόχους της τράπεζας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι δόθηκαν μπόνους ύψους 51,2 εκατ. σε στελέχη στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ με την ανάληψη της τράπεζας από τον Ανδρέα Βγενόπουλο δόθηκε δώρο 2.000 ευρώ σε όλο το προσωπικό».

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου δήλωσε στην Επιτροπή ότι η νομική υπηρεσία θα διερευνήσει κατά πόσον οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν συνδέονται με διαφθορά, ενώ το θέμα θα διερευνηθεί και από το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...