Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Λευκωσία: Ένοχος ιερέας για παιδεραστία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ένοχο ιερέα, για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη. Μάλιστα, η ανήλικη είχε δοθεί από το Γραφείο Ευημερίας ως ανάδοχη για μερικά χρόνια στην οικογένεια του ιερέα.

Η κατηγορία αφορούσε άσεμνη επίθεση, μεταξύ των ετών 1995 και 2000, ενώ το θύμα αποφάσισε να μιλήσει μετά από χρόνια, κατόπιν προτροπής ψυχολόγου η οποία κλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου. Η ψυχολόγος εξήγησε ότι τα παιδιά στις ευάλωτες ηλικίες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το τι συνιστά κακοποίηση.

Στην απουσία έγκαιρου παραπόνου, φαίνεται πως συνέτεινε και η στάση λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας που «παρακολουθούσε» την πορεία της ανήλικης στην ανάδοχη οικογένεια. Σε μια περίπτωση, το παιδί ανέφερε πως τύγχανε κακοποίησης από την παπαδιά, αλλά αυτό δεν έγινε πιστευτό. Έκτοτε, η όποια πιθανότητα της ανήλικης να καταγγείλει οτιδήποτε, ουσιαστικά εξανεμίστηκε.

Μετά την απαγγελία της καταδικαστικής απόφασης, η δικαστής διέταξε την κράτηση του ιερέα στις Κεντρικές Φυλακές εν αναμονή της επιβολής ποινής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το Δικαστήριο, που άκουσε χθες την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα την ποινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του ιερέα ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου προβάλλοντας δύο βασικά επιχειρήματα. Το πρώτο ήταν η πάροδος μεγάλου χρόνου από τη διάπραξη των αδικημάτων, έως τη διάγνωση της ποινικής του ευθύνης. Το άλλο στοιχείο, το οποίο περιελάμβανε η αγόρευση της υπεράσπισης, ήταν οι συνέπειες τις οποίες θα υποστεί ο ιερέας, αφού η καταδικαστική απόφαση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει ως συνέπεια την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο ιερέας προτίθεται να ασκήσει έφεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης, ανεξαρτήτως της ποινής, που θα του επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...