Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Τουρκικά μαχητικά «αλώνιζαν» επί έξι μέρες πάνω από την Κύπρο!

Δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκαναν ανενόχλητα βόλτες από τις 13 Νοεμβρίου έως και σήμερα στον εναέριο χώρο της Κύπρου, με αφορμή τις «εορταστικές» εκδηλώσεις της 15ης Νοεμβρίου για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους. 


Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr από στρατιωτικές πηγές, το πρώτο ζευγάρι των F-16  στις 13 Νοεμβρίου πέταξε πάνω από την Κερύνεια, τη Μόρφου και την κατεχόμενη Λευκωσία και προσγειώθηκε στις 13:29 στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.


Στις 14 Νοεμβρίου ένα F-16 από τις 15:08 έως τις 15:36 πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση για την παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 15 Νοεμβρίου και τα δύο F-16 που στάθμευαν στην Τύμπου πέταξαν στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 11:58 έως τις 12:40, λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Την ίδια μέρα, το ένα F-16 έκανε πτήση από τις 15:28 έως τις 16:00 πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία και προσγειώθηκε και πάλι στην Τύμπου.

Σήμερα, το ζέυγος των F-16 απογειώθηκε στις 11:44 από το αεροδρόμιο της Τύμπου και, αφού πραγματοποίησε χαμηλή πτήση κοντά στην περιοχή ΣΟΠΑΖ (Ανατολική Λευκωσία), ακολούθησε πορεία πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης δυτικά και στη συνέχεια έφυγε βόρεια, πάνω από το όρος Πενταδάκτυλος, για τη βάση Akinci στην Τουρκία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 14 και 15 Νοεμβρίου άλλο ζεύγος F-16 πραγματοποίησε δύο αναγνωριστικές πτήσεις, φτάνοντας ένα ναυτικό μίλι από το ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...