Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σύντομα θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες

«Ήδη τα περιοριστικά μέτρα, είναι τώρα πολύ πιο χαλαρά  απ’ ό,τι ήταν το Μάρτιο» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών


Η Κύπρος είναι πιθανό να άρει πλήρως τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων  μέσα σε λίγους μήνες, δήλωσε ο Kύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξη στο Reuters. «Ήδη» είπε «τα περιοριστικά μέτρα, είναι τώρα πολύ πιο χαλαρά  απ’ ό,τι ήταν το Μάρτιο».


«Η πρόθεση» κατά τον κ. Γεωργιάδη «είναι να κρατηθεί ο ρυθμός και η δυναμική όχι με αφηρημένους όρους, αλλά με πολύ συγκεκριμένους όρους που θα σχετίζονται με τη χαλάρωση τους, και τελικά, την πλήρη άρση τους. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα λάβει χώρα εντός μηνών, όχι ετών».

Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων εντός Κύπρου αναμένεται να αρθούν στις αρχές του ερχόμενοι έτους, τα σχόλια του κ. Γεωργιάδη σηματοδοτούν την άρση των περιορισμών και στη διακίνηση κεφαλαίων στο εξωτερικό, επίσης σύντομα.

Το δίκτυο γράφει επίσης ότι η πλήρης άρσης των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είναι πρωτοφανή για τη ζώνη του ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί ως ορόσημο για το ξεπέρασμα της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη εδώ και μια πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...