Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κύπρος: Θέμα χρόνου η ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Ο υπουργός Οικονομικών άρχισε επαφές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ημικρατικών οργανισμών, ενημερώνοντας για την υποχρέωση που ανέλαβε η Κύπρος, μέσω του μνημονίου. 


Στόχος της κυβέρνησης είναι να πεισθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΗΚ . Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι η διοίκηση του οργανισμού θα περάσει οριστικά σε ιδιώτες, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν.


Το πλάνο για αποκρατικοποίηση θα πρέπει να ετοιμαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ηλίας Δημητρίου ανέφερε ότι ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης εναλλακτικών τρόπων αποδέσμευσης από το μνημόνιο.

Για να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών θα πρέπει να εξευρεθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ από άλλους πόρους. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι οι συντεχνίες αναμένουν κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...