Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νίκος Αναστασιάδης: Δεν έχω τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι

Ο Κύπριος πρόεδρος σχολίασε τη θέση ότι ο ΟΗΕ έχει βάλει τα δύο πόδια της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ένα παπούτσι


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως πολλά είναι που θα πρέπει «οριστικά να ξεκαθαρίσουν, μια για πάντα, με τον κ. Ντάουνερ». Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει υποβάλει «εποικοδομητικότατες προτάσεις, τις οποίες εάν οι εκπρόσωποι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θέλουν να αξιοποιήσουν, μπορεί να επιτύχουμε μια κοινή δήλωση που να ξεκαθαρίζει κάποια θέματα αρχής, ώστε να μπούμε σε ένα διάλογο». 

Ο κ. Αναστασιάδης σχολιάζοντας τη θέση ότι ο ΟΗΕ έχει βάλει τα δύο πόδια της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ένα παπούτσι ανέφερε: «Εγώ δεν αισθάνομαι να είναι τα δυο μου πόδια σε ένα παπούτσι. Αυτό που επιμένω είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό, καλά προετοιμασμένο διάλογο ο οποίος να δημιουργεί τις προοπτικές μιας λύσης που να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, που να μην παραγνωρίζει ούτε τις διεκδικήσεις, τις έγνοιες και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων ούτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

 Ο κ. Αναστασιάδης επέμεινε στη χθεσινή του δήλωση ότι δεν δέχεται εκβιασμούς και χρονοδιαγράμματα σημειώνοντας ότι αυτή η δήλωση αποτελούσε απάντηση στον Γ.Γ του ΟΗΕ στον οποίο θα απαντήσει αν χρειαστεί και γραπτώς.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε πως δεν του προκαλεί έκπληξη η αποδοχή των θέσεων του Γ.Γ του ΟΗΕ από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου ο οποίος επιμένει στην ύπαρξη κυριαρχίας του ψευδοκράτους. Τόνισε ακόμα πως η ύπαρξει κοινού ανακοινωθέντος αποτελεί προϋπόθεση για έναρξη των συνομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...