Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Υπάρχουν πολλές ελπίδες για επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και για να υπάρξει ανάπτυξη, εξέφρασε...ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τον τραπεζικό τομέα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι «είναι ευχή όλων μας να υπάρξει μείωση των επιτοκίων, διότι αυτό θα δημιουργήσει ένα υπόβαθρο για να έχουμε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις». Για την κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρος στόχος για προσέλκυση επενδύσεων είτε ξένων είτε εγχώριων, έτσι ώστε να πετύχουμε την ανάπτυξη, σημείωσε και προσέθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, ότι η οικονομία βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική κρίση και δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό από τη μια μέρα στην άλλη».

Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρου, ως συστημικής τράπεζας, από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατό.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...