Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ομήρου: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, ναι στην μερική μετοχοποίηση Ημικρατικών


Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε πως η συζήτηση για το μέλλον των ημικρατικών οργανισμών δεν είναι δυνατόν να έχει τον χαρακτήρα συνθημάτων, δογματικών και περιχαρακωμένων αντιλήψεων.

Ο κ Ομήρου μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στην Πάφο ανέφερε πως η ΕΔΕΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει την προσήλωσή της στην ανάγκη κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, γιατί σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις, πιστεύουμε πρόσθεσε, ότι αυτό είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη και κυρίως για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε επίσης πως η ΕΔΕΚ απορρίπτει την κυβερνητική λογική, που παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις , οδηγεί στην εκποίηση – ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Υπό τις σημερινές περιστάσεις της δεινής οικονομικής θέσης του κράτους πρόσθεσε « προκρίνουμε την μετοχοποίηση – μερική αποκρατικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, διατηρουμένης της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου στο κράτος".

Ο κ Ομήρου ειπε ότι η ΕΔΕΚ τοποθετείται εναντίον όλων των προνομίων είτε αυτά είναι στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Τέτοια προνόμια, όπως αυτά συνέχισε, παρατίθενται στις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας αντιστρατεύονται την κοινωνική δικαιοσύνη και οδηγούν σε εφησυχασμό των ωφελούμενων με αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία.

Το πάθημα, είπε, των Κυπριακών Αερογραμμών και της Γιουροσύπρια πρέπει να γίνουν μαθήματα ώστε να μην αφεθούν και άλλοι οργανισμοί και εταιρείες να φτάσουν στο ίδιο σημείο.

Η μερική αποκρατικοποίηση – μετοχοποίηση με διάθεση μετοχών στα νοικοκυριά και στους εργαζόμενους , η εκ βάθρων αναμόρφωση της δομής και λειτουργίας των ημικρατικών οργανισμών με διατήρηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου από το κράτος, αποτελεί τη σύγχρονη , οικονομικά ορθή και κοινωνικά δίκαιη απάντηση και λύση, κατέληξε ο κ Ομήρου.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...