Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Oι μισθοί των οκτώ συνεργατών του Προέδρου

Πρώτος σε απολαβές ο Πάμπος Χαραλάμπους, ακολουθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαθέτει οκτώ βοηθούς, των οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από το κονδύλι της Προεδρίας

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πολυσυζητημένες απολαβές των οκτώ συνεργατών και προσωπικών βοηθών του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα το οποίο ήγειρε επισήμως το ΑΚΕΛ, ζητώντας στοιχεία από την προεδρία της Δημοκρατίας για τις προσλήψεις που έγιναν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαθέτει οκτώ βοηθούς, των οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από το κονδύλι της Προεδρίας. Ο κατάλογος που υποβλήθηκε στη Βουλή δεν καταγράφει τα ονόματα των συνεργατών του Προέδρου αλλά μόνον τα αρχικά τους, ωστόσο, από τα καθήκοντα που αναγράφονται στη λίστα, φωτογραφίζονται και τα πλήρη στοιχεία τους.

Με βάση το κατάλογο:
Ο δημοσιογράφος Πάμπος Χαραλάμπους αμείβεται με το ποσό των 3.923,26 μηνιαίως, με καθήκοντα την «προετοιμασία ομιλιών, εξυπηρέτηση ΜΜΕ, ενημέρωση του Προέδρου για δημοσιεύματα και εκπομπές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον Πρόεδρο».

Ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης αμείβεται με το ποσό των 3.650,02 με καθήκοντα των έρευνα και μελέτη θεμάτων που του αναθέτει ο Πρόεδρος. Ενημέρωση του Προέδρου για θέματα που αφορούν το Γραφείο Τύπου του Προέδρου.

Ο δημοσιογράφος Άντρος Μιχαηλίδης, αμείβεται με το ποσό των 3.376,79 και ασχολείται με κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Ο δημοσιογράφος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αμείβεται με το ποσό των 2.993,30.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για δύο προσωπικές βοηθούς του Προέδρου με μισθό 2.264,58 έκαστη και για άλλες δύο, η μία για το χειρισμό και προώθηση/επίλυση προβλημάτων πολιτών (μισθός 2.340,78) και η άλλη «για θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών» με αντιμισθία 2.041,49.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...