Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης προτιμά το νοσοκομείο από τη φυλακή

Υπό νοσηλεία και φρουρούμενος από αστυνομικούς συνεχίζει να παραμένει στη μονάδα εντατικής νοσηλείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις παραμένει μέχρι νεωτέρας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος αποφασίστηκε να εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Μιχαηλίδης ισχυρίστηκε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού όταν άκουσε την απόφαση για έκδοσή του, που σημαίνει ταυτόχρονα και προφυλάκιση. Ο πρώην υπουργός υποβλήθηκε σε στεφανιαία αγγειογραφία, που έδειξε ότι είναι καλά και πως αναμενόταν χθες, Πέμπτη, να πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Ευαγόρα Νικολαΐδη «δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και παραμονής του κ. Μιχαηλίδη στο νοσοκομείο. Αργότερα, ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε πως ο κ. Μιχαηλίδης εισήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Εντατική Μονάδα της καρδιολογικής κλινικής κατόπιν ενοχλήσεων που αισθάνθηκε, έγιναν κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις και επρόκειτο να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις την επομένη.

Σύντομα στις φυλακές

Σε δηλώσεις του, χθες, στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Νικολαΐδης απέδωσε σε παρεξήγηση τη δήλωση που μετέφερε το ΚΥΠΕ, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν λόγοι παραμονής του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο. «Το ΚΥΠΕ παρεξήγησε κάτι που τους είπε ο κ. Μάτσας, που αναφερόταν σε άλλον ασθενή που ήταν επίσης κρατούμενος. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι σε σταθερή κατάσταση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Πρόσθεσε ότι οι γιατροί της καρδιολογικής κλινικής είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν τα συμπτώματα που λέει πως αισθάνεται ο ασθενής, διότι είναι γνωστός στεφανιοπαθής με προηγούμενο ιστορικό.

«Θα συνεχιστούν οι εξετάσεις, όπως γίνεται με όλους τους ασθενείς οι οποίοι έχουν ιστορικό και εισάγονται στο νοσοκομείο και λένε ότι αισθάνονται αυτά τα συμπτώματα. Γίνονται κάθε μέρα αυτές οι εξετάσεις και μόλις ολοκληρωθούν θα επιστρέψει στις Κεντρικές Φυλακές. Κάθε μέρα γίνεται και μία εξέταση και προκύπτει κάτι ή, αν η εξέταση δεν είναι οριστική, αναγκαζόμαστε και κάνουμε και κάτι άλλο. Αλλά δεν αναμένουμε ότι θα μείνει για πολύ, εκτός αν δείξουν κάτι οι εξετάσεις», είπε.

Εξάλλου, τον Ντίνο Μιχαηλίδη επισκέφθηκε χθες και ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης.

Όπως δήλωσε στον «Πoλίτη», ο κ. Μιχαηλίδης νοσηλεύεται υπό τη φρούρηση δεσμοφύλακα και, μέχρι χθες το απόγευμα, ο ίδιος ο κ. Τρυφωνίδης δεν είχε ενημέρωση πότε θα παραλάβουν τον πρώην υπουργό στις Κεντρικές Φυλακές. Σημειώνεται πως ο εκ των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη, Ευστάθιος Ευσταθίου, στην παρουσία του προχθές στο δικαστήριο επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους υγείας και το ιατρικό ιστορικό του κ. Μιχαηλίδη, και ζήτησε από το δικαστήριο να αναβάλει την εκτέλεση του εντάλματος και τη σύλληψη του πελάτη του, αναφέροντας πως ο 76χρονος πρώην υπουργός Εσωτερικών είναι διατεθειμένος να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 26 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...