Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταση στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου

Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου ο Κρίστης Χασάπης - Αντιπρόεδρος ο Vladimir Strzhalkovskiy  - Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν έξι Ρώσοι


Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ήταν η πρώτη μετά το «κούρεμα» του περασμένου Μαρτίου.

Μέτοχοι στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν την αναβολή της συνέλευσης, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν έχουν λάβει τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της τράπεζας.

Επίσης επέρριψαν ευθύνες στο τέως και στο μεταβατικό ΔΣ για την απομείωση της αξίας των μετοχών τους στο 1 σεντ ή στο 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας και έκαναν λόγο για πραξικόπημα.

Ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πόλυς Πολυβίου εξήγησε ότι η συνέλευση είναι αποτέλεσμα του μνημονίου και δεν είναι μια κανονική συνέλευση κατά την οποία γίνεται απολογισμός. «Το ένα σεντ που έπληξε πολλούς, το 18% της Λαϊκής που θεωρείται ως μεμπτό, δεν έχουν καθοριστεί από το συμβούλιο, αλλά από την πολιτεία», δήλωσε ο Πολυβίου.

Μερίδα παλαιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι είχαν προβάλει ένσταση στη συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και δεν άσκησαν το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος περισσότεροι από 3.500 μέτοχοι. Οι υποψήφιοι ήταν 46. Τα 16 μέλη του νέου Δ.Σ. στο οποίο μετέχουν και έξι Ρώσοι υπήκοοι, είναι οι: Βράχας Ξάνθος, Γιαλέλης Μαρίνος, Γιαννάς Μάριος, Γιασεμίδης Ανδρέας, Ζωγραφάκης Ιωάννης, Καλοχωρίτης Μάριος, Κατσαρός Κωνσταντίνος, Παπακωνσταντίνου Άδωνης, Χασάπης Κρίστης, Χατζηπαπάς Κώστας, Ανσιάκοβα Αντζέλικα, Τσιτσικασβίλι Δημήτρη, Ουραζόφ Ερισκάν, Λοτζιέφσκι Ιγκόρ,Σμετανίν Αντόν, και Τρασκόφσκι Βλαντιμίρ.

Ο Κρίστης Χασάπης αναλαμβάνει πρόεδρος του νέου 16μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, με αντιπρόεδρο τον Vladimir Strzhalkovskiy.

Στο 16μελές ΔΣ συμμετέχουν συνολικά 6 Ρώσοι.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου Δημοσία Εταιρία Λτδ στη Λευκωσία.
Στη Συνέλευση παρέστησαν 3.549 μέτοχοι αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου, που εκπροσωπούσαν 2.519.396.345 μετοχές, δηλαδή 53,6% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.
Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν με συνήθη ψηφίσματα, οι εξής αποφάσεις:
(α) Εγκρίθηκε η αναβολή της εργασίας για εξέταση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων 2012 και αποφασίστηκε όπως η συγκεκριμένη εργασία εξεταστεί σε εξ΄ αναβολής συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και για την οποία σχετική ειδοποίηση θα σταλεί στους μετόχους.
(β) Εγκρίθηκε η αναβολή της εργασίας για διορισμό των ελεγκτών της Εταιρίας και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους και αποφασίστηκε όπως η συγκεκριμένη εργασία εξεταστεί σε εξ΄ αναβολής συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και για την οποία σχετική ειδοποίηση θα σταλεί στους μετόχους.
(γ) Εγκρίθηκε η αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...