Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Aναστασιάδης προς Downer: Όχι σε συνομιλίες... χάριν συνομιλιών

"Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συνομιλίες χωρίς να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν που να περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού", ξεκαθάρισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Α. Downer.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Αναστασιάδης με τον Downer τόνισε ότι "ο πρόεδρος κατέστησε σαφές στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών, αν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού".

Σύμφωνα με το Stockwatch, o κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως ο πρόεδρος επανέλαβε την ίδια στιγμή ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε ένα διάλογο που δεν θα έχει καμία προοπτική κατάληξης.

"Ο πρόεδρος ήταν πολύ έντονος στις θέσεις του, τόσο για τα τελευταία γεγονότα όσο και για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών", πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Downer δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των δύο πλευρών. Ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά με αργούς ρυθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...