Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πόλη της Ειρήνης ανακηρύχτηκε η Λευκωσία

Πόλη της Ειρήνης στο πλαίσιο του Δικτύου «Διεθνείς Πόλεις Ειρήνης» ανακηρύχτηκε την Δευτέρα η Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο ΟΙΔΕ διοργάνωσε στο Σπίτι της Συνεργασίας ολοήμερους εορτασμούς, στους οποίους συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα από ολόκληρη την Κύπρο.

Οπως αναφέρεται, η θεματική της Ημέρας για τη φετινή χρονιά ήταν η «Εκπαίδευση για την Ειρήνη». Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το βίντεο κινουμένων σχεδίων που παρήγαγε, όπου αποτυπώνεται το όραμά του για την παιδεία στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής, γλωσσικά και θρησκευτικά πλουραλιστικής κοινωνίας στην Κύπρο.

Ο ΟΙΔΕ και οι εκπρόσωποί του ανακοίνωσαν ακόμη ότι σε συνέχεια της πρωτοβουλίας τους και μετά από τις σχετικές διαδικασίες, η Λευκωσία ανακηρύχθηκε επίσημα “Πόλη της Ειρήνης”.

Η Πόλη της Ειρήνης, όπως διατυπώνεται επίσημα από το δίκτυο ‘Διεθνείς Πόλεις Ειρήνης’, αποτελεί μια κοινότητα που καταβάλλει προσπάθειες για την πρόοδο ενάντια στη βία και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...