Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Βloomberg: «Πράσινο φως» από Γερμανία και Ολλανδία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο

Προσθήκη λεζάντας

 – Οι δανειστές επιβεβαίωσαν ότι οι όροι έχουν εκπληρωθεί


Την αποδέσμευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση της Angela Merkel, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί οι όροι που έχουν τεθεί στην χώρα έχουν εκπληρωθεί, υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Deutsch: Dr. Angela Merkel Bundeskanzlerin der...
Deutsch: Dr. Angela Merkel Bundeskanzlerin der Bundesrepublik Deutschland Vorsitzende der CDU Deutschlands (Photo credit: Wikipedia)
"Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, που έχει σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και την επιβεβαίωση της υλοποίησης των προηγούμενων δράσεων από την Τρόικα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφωνεί με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο», αναφέρει ο Γερμανός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών S. Kampeter σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής στο Βερολίνο, που επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με την Έκθεση Υλοποίησης που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Τρόικα υποστηρίζει ότι η αξιολόγησή της σχετικά με την συμμόρφωση της Κύπρου για την δεύτερη εκταμίευση από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, είναι συνολικά «θετική».

Υπέρ της εκταμίευσης της δόσης των 1,5 δισ. ευρώ, τάσσεται και ο πρόεδρος του  Eurogroup και  ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Dijsselbloem ο οποίος σε επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, σημειώνει ότι υπό το φως της έκθεσης της Τρόικας θα πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία διάσωσης της Κύπρου.

www.bankingnews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...