Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Εντάλματα σύλληψης εναντίον του προέδρου της CYTA και τριών συνδικαλιστών

Οι τέσσερις θεωρούνται ύποπτοι για το σκάνδαλο με την πλαστή απόδειξη ότι τουρκοκύπριος έμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές και ο οποίος στη συνέχεια καρπώθηκε γη που άνηκε σε Ελληνοκύπριους


Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) και ακόμα τρεις συνδικαλιστές σωματείων του Οργανισμού, αναζητεί η αστυνομία για να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Οι τέσσερις θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή σε σκάνδαλο που αφορά αγορά ακίνητο στη περιοχή Δρομολαξιάς (κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας), κάτω από περίεργες συνθήκες. Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο αστυνομικοί (πρώην μέλη της ΚΥΠ) και ένα επιχειρηματίας ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο άνηκε σε τουρκοκύπριο, ο οποίος για να μπορέσει να το πουλήσει έπρεπε να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές και ότι στα κατεχόμενα δεν έχει καρπωθεί παρανόμως γη που ανήκει σε ελληνοκύπριους.

Τα δύο μέλη της ΚΥΠ, φαίνεται πως χρηματίστηκαν για να ετοιμάσουν έκθεση που επιβεβαίωνε ότι ο τουρκοκύπριος ήταν μόνιμος κάτοικος των ελευθέτων περιοχών.

Στη συνέχεια το ακίνητο πουλήθηκε σε επιχειρηματία ο οποίος αμέσως το πώλησε σε πολλαπλάσια τιμή στο ταμείο συντάξεων της CYTA. Εικάζεται ότι για να γίνει η αγορά από τη CYTA χρηματίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και συνδικαλιστές.

O Στάθης Κιττής υπήρξε βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου και διορίστηκε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...