Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Σούλτς: Το κούρεμα των καταθέσεων έχει γονατίσει την Κύπρο

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  είναι η αδυναμία πρόσβασης σε δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών 


«Η Κύπρος έχει κυριολεκτικά γονατίσει μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων και βρίσκεται σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση λόγω των οικονομικών προβλημάτων», υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας, ο Σουλτς είπε μεταξύ άλλων: «Στην τελευταία συνάντηση πιέσαμε να δοθεί κάθε βοήθεια στην Κύπρο, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο. Είχαμε συζητήσει εκ των προτέρων με τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη και είχαμε υποστήριξη για την οικονομική βοήθεια στην Κύπρο»

Τέλος, ανέφερε πως «στην Κύπρο υπάρχει το εξής πρόβλημα: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ιδιώτες έχουν αυτή τη στιγμή αδυναμία πρόσβασης σε δάνεια. Επομένως, οι επενδύσεις στη χώρα δεν είναι δυνατές εκτός κι αν έρθουν από έξω».

«Αυτό είναι καταστροφικό, γιατί οδηγεί σε πλήρη αδράνεια της οικονομίας. Θα πρέπει να συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία άλλη χώρα που να χρειάζεται τόσο πολύ επενδύσεις όσο η Κύπρος», σημείωσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...