Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορική μέρα για την Κύπρο - Άναψε η φλόγα από το φυσικό αέριο στο οικόπεδο «Αφροδίτη»

Ιστορική μέρα η σημερινή για την Κύπρο, καθώς άναψε η φλόγα από το φυσικό αέριο που βγήκε στην επιφάνεια στο τεμάχιο «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σηματοδοτώντας την πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου.

Οι μετρήσεις για το μέγεθος του κοιτάσματος «Αφροδίτη» θα σταλούν για ανάλυση στο Χιούστον, έδρα της εταιρείας Noble, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Από τις αναλύσεις που θα γίνουν, θα διαπιστωθεί η ποιότητα, η ροή και η πίεση του φυσικού αερίου.

Η διαδικασία ανάδυσης από το τεμάχιο «Αφροδίτη» άρχισε το πρωί και οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες. Ανακοινώσεις για την ποσότητα του φυσικού αερίου αναμένονται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020 αναμένεται χρήση και εξαγωγή του φυσικού αερίου.

Στις 22 Αυγούστου η Delek Drilling και η Avner Oil, εταίροι της Noble στο τεμάχιο 12, ανακοίνωσαν ότι εγκρίθηκε η απόφαση για τη δοκιμή παραγωγής γεώτρησης. Το κόστος της δοκιμής παραγωγής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 64 εκατ. δολάρια και οι δοκιμές παραγωγής αναμένεται να διαρκέσουν έναν μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...