Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφίστηκαν τα μνημονιακά νομοσχέδια στην Κύπρο

Άνοιξε ο δρόμος για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τη τρόικα


Εγκρίθηκαν τελικά με τη διαδικασία του επείγοντος τα νομοσχέδια περί Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και περί Αναδιάρθρωσης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, από τη Κυπριακή Βουλή και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τη τρόικα. Τα δύο νομοσχέδια είχαν απορριφθεί και τελικώς μετά απο διαβουλεύσεις τέθηκαν και πάλι σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν.

Νωρίτερα, με μια αποχή του βουλευτή του ΔΗΚΟ Αντώνη Αντωνίου, η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής υπερψήφισε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος  περί συμπληρωματικού προϋπολογισμού που αφορά την αποζημίωση Ταμείων Πρόνοιας και Συντάξεων.

Η προεδρεύουσα της Ολομέλειας Μαρία Κυριακού είχε κηρύξει τη λήξη της πρώτης συνεδρίας της νέας Συνόδου της Βουλής και αποδεχόμενη εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε καλέσει τα μέλη σε νέα συνεδρία εντός πέντε λεπτών, προκειμένου να εξεταστούν με τη διαδικασία του επείγοντος τα νομοσχέδια περί Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και περί Αναδιάρθρωσης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, τα οποία τελικά ψηφίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...