Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Χρονοδιάγραμμα για επίλυση του Κυπριακού θέλει ο Έρογλου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμεινε με τον κ. Χριστόφια, να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα σύντομα και εντός του 2014 να υπογράψουν μια συμφωνία


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε ομιλία του απόψε στα κατεχόμενα κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα και να θέσουν ένα τέρμα στο Κυπριακό σε μια περιοχή όπου δεν σταματούν οι συγκρούσεις. Χρειάζεται, πρόσθεσε, μια νέα επιτάχυνση. «Εμείς δηλώνουμε παρών. Οι εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα, Βρετανία, τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή πλευρά να καθίσουμε στο τραπέζι και να κατευθυνθούμε προς μια λύση».«Ας έρθουν» τόνισε «να γίνουμε παράδειγμα για την περιοχή μας όπου δεν σταματούν οι συγκρούσεις». 

Ο κ. Έρογλου δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμεινε με τον κ. Χριστόφια, να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα σύντομα και εντός του 2014 να υπογράψουν μια συμφωνία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι υπάρχει πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το εδαφικό, λέγοντας ότι στις συνομιλίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ είχαν θέσει την άποψη το εδαφικό να συζητηθεί τελευταίο, αφού υπάρχει συμφωνία σε όλα τα άλλα θέματα.

Κάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην παραπλανά – όπως είπε – τον λαό του, δηλαδή τους Ελληνοκύπριους, λέγοντας ότι η «τουρκική ειρηνευτική επιχείρηση» (εισβολή) στις 20 Ιουλίου 1974 έγινε για να εμποδιστεί να τεθεί το νησί υπό ελληνική κατοχή και να προφυλάξει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ελευθερία και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του «τουρκοκυπριακού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...