Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Μη αναστρέψιμη» η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας

 Άσχημα νέα από το νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν - Ποιος είναι ο Τάσος Μητσόπουλος - Η φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά

Μη αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του Κύπριου υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσαν στις 9.30 το πρωί οι θεράποντες ιατροί και το οποίο δόθηκε στη δημόσιότητα λίγο πριν τις 10. 


«Ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. Η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη» αναφέρεται.

Το χρονικό της είδησης που «πάγωσε» την Κύπρο
 
Την Παρασκευή το πρωί πάγωσε ολόκληρη η Κύπρος στο άκουσμα της είδησης ότι ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Η Βουλή ακύρωσε όλες τις συνεδρίες, τα πολιτικά κόμματα τις δραστηριότητες τους και η κυβέρνηση κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες και διευθέτησε την ταχύτερη επιστροφή του στην Κύπρο, ακυρώνοντας όλες τις επαφές και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ενήμερος για την εξέλιξη της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου κρατείται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος διατηρεί παλιά φιλία με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας από τη δεκαετία του '80 και τη κοινή συμμετοχή τους στην ΟΝΝΕΔ.
Εγκεφαλικό

Ο Τάσος Μητσόπουλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια με την υγεία του, καθώς είχε παρουσιάσει προβλήματα στο πόδι και στη σπονδυλική στήλη με αφόρητους πόνους. Είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα που να έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Την Πέμπτη το απόγευμα δεν ένιωθε πολύ καλά και πήγε νωρίς για ύπνο αφού πήρε δυο παυσίπονα.

Την Παρασκευή το πρωί είχε έντονους πονοκεφάλους και η σύζυγος του Κατερίνα του συνέστησε να επισκεφθεί τον γιατρό. Ο Τάσος Μητσόπουλος θεώρησε πως θα μπορούσε να το πράξει αφού ολοκλήρωνε το βαρύ πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε συναντήσεις με πρέσβεις, συμμετοχή στην επιτροπή άμυνας της Βουλής και γεύμα με βουλευτές. Καθυστέρησε να πάει στο γραφείο του και λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Παπαϊωάννου. Μάλιστα τον υποδέχθ8ηκε και τον ξεπροβόδισε ο ίδιος ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου του.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαϊωάννου είχε ένα κενό περίπου 10 λεπτών μέχρι την επόμενη συνάντηση του με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Ζήτησε από τη Φρόσω την ιδιαιτέρα γραμματέα του να μην το ενοχλήση μέχρι να φτάσει ο Αμερικανός πρέσβης γιατί είχε να κάνει κάποια τηλεφωνήματα. Μίλησε με τη σύζυγο του και της ανέφερε πως συνέχιζε να έχει πονοκέφαλο. Όταν έφτασε στο υπουργείο άμυνας ο Αμερικανός πρέσβης η γραμματέας του Τάσου Μητσόπουλου προσπάθησε να τον ενημερώσει χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση στο εσωτερικό τηλέφωνο.

Αφού προσπάθησε δύο - τρεις  φορές ανησύχησε και μπήκε στο γραφείο του υπουργού, βρίσκοντας τον Τάσο Μητσόπουλο καθισμένο στην πολυθρόνα και πεσμένο στο γραφείο του. Από το σοκ και τις φωνές της προκλήθηκε ανησυχία και αμέσως βρέθηκε στο υπουργικό γραφείο ο επιτελάρχης ταξίαρχος Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τον υπουργό με μαλάξεις. Μεταφέρθηκε από άλλο όροφο συσκευή απινιδωτή και η καρδιά του υπουργού άρχισε πάλι να χτυπάει.

Σε λίγα λεπτά το ασθενοφόρο το μετέφερε στο γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαγνώσθηκε εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος. Εισήχθη στο χειρουργείο και αμέσως μετά στην εντατική μονάδα θεραπείας όπου παραμένει διασωληνωμένος.
 
Στην Κύπρο κλήθηκαν γιατροί από την Ελλάδα και το Ισραήλ οι οποίοι διαπίστωσαν την ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση χωρίς όμως να είναι σε θέση να κάνουν κάτι. Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές στο protothema.gr αυτό που μπορεί να ανατρέψει τη κατάσταση είναι ένα θαύμα.


Με τον γιο του Άρη

Ήπιος και αγαπητός

Ο Τάσος Μητσόπουλος όλη του τη ζωή ήταν με το ένα πόδι στην Ελλάδα και το άλλο στη Κύπρο. Ο πατέρας του Άρης αξιωματικός του ελληνικού στρατού ήταν αναγκασμένος να μετακινείται. Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου του 1965 και τα μαθητικά του χρόνια τα μοίρασε στην Αθήνα και τη Λάρνακα από την οποία καταγόταν η μητέρα του, την οποία έχασε πριν λίγα χρόνια. Νεαρός φοιτητής της Νομικής ενεπλάκη στις φοιτητικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού ΔΗΣΥ. Η οξυδέρκεια του δεν πέρασε απαρατήρητη και τον προσέλαβε ως ειδικό σύμβουλο η τότε υπουργός εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κώστα Χατζηδάκη, έως την ημέρα που δέχθηκε την πρόταση από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, να αναλάβει διευθυντής του γραφείου του και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Έχοντας προϋπηρεσία σε πολιτικά γραφεία στην Ελλάδα αλλά και ευρωπαϊκή εμπειρία ως Γ.Γ της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μπόρεσε εύκολα να κερδίσει την συμπάθεια των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε η επίσημη φωνή του ΔΗΣΥ ως εκπρόσωπος τύπου ενώ στη συνέχεια κατέγραψε σημαντική κοινοβουλευτική δραστηριότητα ως βουλευτής Λάρνακας. Τον Μάρτιο του 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης τον επέλεξε ως υπουργό του και τον τοποθέτησε στο υπουργείο συγκοινωνιών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε στο υπουργείο άμυνας.


Σε φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ με την Άννα Διαμαντοπούλου το 1989

Η Κατερίνα και τα παιδιά

Ο Τάσος Μητσόπουλος είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη την οποία γνώρισε το 1998 στα τηλεοπτικά στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα». Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μεγάλο έρωτα που κατέληξε σε γάμο με κουμπάρο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Το πρώτο τους παιδί, η Χαρά, πήρε το όνομα του πατέρα της Κατερίνας, του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Βάτη ο οποίος είχε «φύγει» νικημένος από τον καρκίνο. Το δεύτερο παιδί, ο Άρης πήρε το όνομα του πατέρα του Τάσου. Η οικογένεια που δημιούργησαν αποτελούσε πρότυπο επιτυχίας ενός νέου ζευγαριού με τον Τάσο να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων νέων πολιτικών και τη Κατερίνα να εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και να αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις της Κυπριακής Αστυνομίας, για να μεταπηδήσει λίγο αργότερα στα γραφεία του ΕΟΤ στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...