Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίστηκε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα


Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλήνων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης πέντε προσώπων, για μεταφορά
πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.


Στη σημερινή δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της υπόθεσης από την Κατηγορούσα Αρχή με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τελευταίου, χρονικά, μάρτυρα κατηγορίας, που είναι ο Ελληνας Γιώργος Καραθανάσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας ειδικών αναλυτών ψηφιακών βίντεο που προέβη σε ανάλυση όλων των βίντεο που παραλήφθηκαν από τη σκηνή και την περιοχή του πενταπλού φόνου. Στόχος ήταν να ταυτιστούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα βίντεο με τους δύο κατηγορούμενους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων προέβησαν σήμερα σε αντεξέταση του Γιώργου Καραθανάση, ο οποίος στην προηγούμενη δικάσιμο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα, τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα βίντεο λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τον πενταπλό φόνο αλλά και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, να είναι οι δύο κατηγορούμενοι.

Κατέθεσε επίσης ότι ο εκτελεστής του πενταπλού φόνου φορούσε καπελάκι τζόκεϊ την ώρα που πυροβολούσε τα πέντε θύματα. Παρόμοιο καπελάκι εμφανίζεται να φορά ο πρώτος κατηγορούμενος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος λίγα λεπτά πριν το έγκλημα και μερικά δευτερόλεπτα μετά το φόνο, όταν φαίνεται σε ένα από τα βίντεο να τρέχει προς το αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να τον αναμένει ο δεύτερος κατηγορούμενος Αναστάσιος Τσεχιλίδης.

Κατά τη σημερινή αντεξέταση, οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα βίντεο είναι οι κατηγορούμενοι. Αμφισβήτησαν τις μετρήσεις που έγιναν σχετικά με το ύψος των προσώπων σε σύγκριση με το ύψος των κατηγορούμενων, σχετικά με την απόσταση ανάμεσα στο σημείο του φόνου και το αυτοκίνητο το οποίο φέρεται ως το όχημα διαφυγής, ενώ έκαναν λόγο και για ανεπαρκή ποιότητα των βίντεο.

Στην επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να διεκπεραιωθούν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα και θα ακολουθήσει, εντός Σεπτεμβρίου, η εκ πρώτης όψεως απόφαση του Κακουργιοδικείου που θα αποφασίσει κατά πόσον θα καλέσει σε απολογία ή θα αθωώσει τους δύο κατηγορούμενους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδη,ς που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...