Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στην μέγγενη του Χ. Γεωργιάδη το πρώην ΔΣ της CYTA

Ποδαρικό στον οργανισμό με σκληρούς χαρακτηρισμούς και διαβεβαιώσεις

Του Απόστολου Τομαρά/kathimerini.com.cy

Διαβεβαιώσεις ΥΠΟΙΚ ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα προστατευθούν

Σκληρή επίθεση στον πρώην διοικητικό συμβούλιο της CYTA εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στην πρώτη μετά τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.


Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος τα είπε με την νέα ηγετική ομάδα της CYTA αναχωρώντας εξαπέλυσε πυρά κατά των πρώην στους οποίους χρέωσε τα μποφόρ που χτύπησαν τελευταία τον ημικρατικό οργανισμό

«Είναι καλά γνωστό πως αυτό που συνέβη στη CYTA τα τελευταία χρόνια ισοδυναμούσε με μια λεηλασία.

Δεν ήταν απλώς μια κακοδιαχείριση, ήταν πιθανώς μια σειρά από πράξεις εγκληματικές, οι οποίες πέραν από τις προσωπικές ευθύνες εγείρουν χωρίς αμφιβολία και ένα ζήτημα θεσμικής ανεπάρκειας, προβληματικών διαδικασιών, τις οποίες με ικανοποίηση μπορώ να πω πως το νέο ΔΣ έχει αποφασίσει ήδη τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι θεσμικές διαδικασίες θα ενισχυθούν για να είναι οι συμπολίτες μας βέβαιοι πως ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν».

Βελτίωση του σχεδίου εθελουσίας.

Με πρώτιστο θέμα το κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο σχέδιο μέσω του οποίου δίνονται κίνητρα σε εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικιοθελώς.

Έχοντας ενώπιον την πρώτη φάση του Σχεδίου που προνοεί την αποχώρηση 150 υπαλλήλων ο κ. Γεωργιάδης άφησε να φανεί ότι το Σχέδιο θα πρέπει να αναπροσαρμοσθεί εν μέρει  που να ικανοποιεί τις αντιδράσεις των κομμάτων για τις απολαβές που θα λάβουν όσοι θα αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα έκανε γνωστό ότι ίσως να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην ετοιμασία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις σε σχέση πάντα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το μνημόνιο.

Ο Χρίστος Πατσαλίδης πρόεδρος του ΔΣ της CYTA χαρακτήρισε την συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Ο κ. Πατσαλίδης αποκάλυψε ότι θα προωθηθεί νέο Σχέδιο Εθελουσίας Αποχώρησης στην Βουλή το οποίο θα καθησυχάζει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις που εκφράσθηκαν από κόμματα για το ύψος των αποζημιώσεων.

Ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί το ερχόμενο Σάββατο και με τις συντεχνίες των εργαζομένων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...