Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Λευκωσία: Ο Έρογλου να αφήσει τα τελεσίγραφα

Πως οι Ελληνοκύπριοι παίζουν με το χρόνο για να περάσει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος τον ερχόμενο Απρίλιο ισχυρίζεται ο Ντ. Έρογλου


Ο Kύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, να αντιληφθεί ότι «εκείνο που επείγει δεν είναι η αποστολή τελεσιγράφων, αλλά η επίδειξη της δικής του πολιτικής βούλησης ως του πολιτικού ηγέτη -αυτή τη στιγμή της τουρκοκυπριακής κοινότητας- για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού».


Σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την επιστολή που απέστειλε ο κ. Έρογλου στο γγ του ΟΗΕ, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο κ. Έρογλου πρέπει να αντιληφθεί ότι με τα τελεσίγραφα το μόνο που γίνεται είναι να καταστρέφει το όποιο κλίμα προσπαθεί αυτή τη στιγμή να διαμορφώσει και ο διεθνής παράγοντας, «ο οποίος όντως για συγκεκριμένους λόγους προωθεί λύση του Κυπριακού».

«Και πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Ντεκτασικές του καταβολές δεν είναι δικαιολογία, πρέπει να αποδεσμευτεί από αυτές και να αντιληφθεί ότι ο χρόνος είναι εις βάρος της Κύπρου».

Ντ. Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι παίζουν με το χρόνο
Στην Κύπρο αναζητούν λύση δύο «λαοί», δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι η λύση δεν πρέπει να ξαναζωντανέψει τα όσα έγιναν στο παρελθόν και πρέπει να είναι μόνιμη και βιώσιμη, λέγοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» αυτού του είδους την λύση ενστερνίζεται.

Μέχρι σήμερα, η πλευρά που παίζει με το χρόνο και κρατά δεμένα τα χέρια των Τουρκοκυπρίων είναι η ελληνοκυπριακή, υποστήριξε ο Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι είχαν απορρίψει στο παρελθόν όλα τα σχέδια συμφωνίας που έγιναν. Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, εννοώντας πως γι’ αυτό δεν φταίνε αυτοί και προσθέτοντας ότι πρέπει να είναι ενωμένοι.

Επανέλαβε ότι έχει ζητήσει τη συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που έμειναν και υπενθυμίζοντας τη στάση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, υποστήριξε ότι παρ' όλες τις εξελίξεις, ακόμη επιρρίπτονται ευθύνες στην τουρκοκυπρικαή πλευρά και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το προβλεπόμενο δημοψήφισμα, είπε, επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο και υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παίζει με το χρόνο για να περάσει αυτή η ημερομηνία. «Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην ατζέντα το έτος 2015» συμπλήρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...