Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες καταγγέλλουν το τουρκικό εμπάργκο στα πλοία τους

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Κύπρου, Γιώργος Μούσκας, παρέδωσε επιστολή προς τον Βρετανό ΥΠΕΞ, με την οποία καλεί τη βρετανική κυβέρνηση «να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την Κύπρο»

Σε ενημέρωση αξιωματούχων του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας για τις αρνητικές συνέπειες του τουρκικού εμπάργκο προέβη η Ένωση Πλοιοκτητών Κύπρου δια του Προέδρου της Γιώργου Μούσκα , παραδίδοντας επίσης επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Πλοιοκτητών ο κ. Μούσκας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί το τουρκικό εμπάργκο τους αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας Hinesh Rajani και Lydia Strachman κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Παράλληλα, τους παρέδωσε επιστολή του προς τον κ. Χέιγκ στην οποία καλεί τον ίδιο και τη βρετανική Κυβέρνηση «να κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν την Κύπρο, χρησιμοποιώντας τις καλές τους σχέσεις με την Τουρκία, να προσπαθήσουν για την άρση του εμπάργκο, κάτι που θα είναι επωφελές όχι μόνο για την Κύπρο και την Τουρκία, αλλά και για το σύνολο της ΕΕ».

Όπως αναφέρεται , η επιστολή παραθέτει τη θέση της Ένωσης όσον αφορά στο εμπάργκο το οποίο είναι «πολύ επιζήμιο για ολόκληρη την οικονομία της ΕΕ και ειδικά της Κύπρου».

Η ίδια η Τουρκία, προστίθεται στην επιστολή, πληρώνει ακριβό τίμημα για τη διατήρηση του εμπάργκο σε σχεδόν 2.000 ποντοπόρα πλοία με Κυπριακή σημαία και το κόστος της μεταφοράς αγαθών στην Τουρκία είναι ψηλότερο αν εξαιρεθούν όλα αυτά τα πλοία.

Η Ένωση υπογραμμίζει ακόμη τη δυσκολία που έχει να πείσει ευρωπαίους πλοιοκτήτες να προτιμήσουν την κυπριακή σημαία, η οποία είναι ευρωπαϊκή, αντί μιας άλλης σημαίας εκτός ΕΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ της Ένωσης και του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας κάθε έξι μήνες για να παρακολουθείται η πρόοδος που υπάρχει στο θέμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...