Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κατεχόμενα: Σχολεία κάνουν μάθημα στον κήπο γιατί τους... έκοψαν το ρεύμα

Εξαιτίας χρέους στη λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού» - Λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν δούλευαν τα καζανάκια στις τουαλέτες των σχολείων με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα υγιεινής


Προβλήματα προκαλεί στα κατεχόμενα η διακοπή ρεύματος σε όσους χρωστούν, την οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει η λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού».


Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Χαλκίν Σεσί» η «αρχή ηλεκτρισμού» προχώρησε την Τετάρτη στη διακοπή της παροχής και σε δέκα περίπου σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα έξω στον κήπο. Δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφία από το δημοτικό της Μιας Μηλιάς, όπου μαθητές και δάσκαλοι έβγαλαν θρανία και έδρανα έξω στον κήπο γιατί είχε περισσότερη ζέστη από ό,τι στις αίθουσες.

Αναφέρεται, ωστόσο, ότι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν δούλευαν τα καζανάκια στις τουαλέτες των σχολείων με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα υγιεινής. Οι γονείς αντέδρασαν έντονα στο τι συνέβη, προστίθεται. Ο διευθυντής του σχολείου στη Μια Μηλιά δήλωσε πάντως στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζουν πόσο είναι το ποσό του χρέους προς την «αρχή» ηλεκτρισμού μιας και τους λογαριασμούς ρεύματος των σχολείων πληρώνει το «υπουργείο» παιδείας. Τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη νερού το έλυσαν προσωρινά με την μεταφορά με φορτηγά του «δήμου» Λευκωσίας, αλλά χαρακτήρισε τη διακοπή του ρεύματος στα σχολεία απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...