Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κυπριακό: Ο Ντάουνερ ενημέρωσε με τηλεδιάσκεψη το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν από τον περασμένο Μάρτιο που με την απόφαση του Eurogroup επιβλήθηκε κούρεμα καταθέσεων, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των προσπαθειών για το Κυπριακό

Με τηλεδιάσκεψη ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη μετάβαση του στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν από τον περασμένο Μάρτιο που με την απόφαση του Eurogroup επιβλήθηκε κούρεμα καταθέσεων, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των προσπαθειών για το Κυπριακό καθώς η κυπριακή κυβέρνηση έπρεπε να επικεντρωθεί στα θέματα οικονομίας. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις προσπάθειες για επίτευξη κοινού ανακοινωθέντος, οι οποίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα.

Στο ψήφισμα που πρόκειται να εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στη Κύπρο, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα προηγούμενα καθώς αποφεύγεται η επίρριψη ευθυνών για το αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...