Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Google: €300 εκατ. στα πόδια Ελληνοκύπριου επιστήμονα!

Περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ ρίχνει στα πόδια Ελληνοκύπριου νευροεπιστήμονα η Google.


O 37χρονος Ντέμης Χασάμπης θεωρείται μία από τις ιδιοφυΐες στον χώρο της τεχνολογίας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας DeepMind με έδρα το Λονδίνο, και η εξαγορά της από τη Google για το ποσό των €293 εκατ. αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην Ευρώπη.


Η Deep Mind ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και αντικείμενό της είναι η software τεχνητή νοημοσύνη. Ουσιαστικά, στόχος της είναι να κάνει τους υπολογιστές να σκέφτονται σαν άνθρωποι.

Η εταιρεία παρόλο που δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο προϊόν στην αγορά κατάφερε να πετύχει ένα «χρυσό» deal με την Google, μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις με το Facebook.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που γίναμε μέλη του ομίλου Google. Η συνεργασία αυτή θα δώσει ώθηση στην αποστολή μας να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη των εργαλείων εκμάθησης των μηχανών για να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα δυσκολότερα προβλήματα της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέμης Χασάμπης, ο οποίος σε ηλικία τεσσάρων ετών ζήτησε από τον πατέρα του να του μάθει σκάκι και δύο εβδομάδες αργότερα… τον κέρδιζε.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...