Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κουβέλης: Η ΕΕ να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο

Οι εξελίξεις στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με κοινή θέση των τριών πλευρών τη στήριξη στον κυπριακό λαό.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της Κύπρου, όσο και στα εσωτερικά ζητήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση.

«Η Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, συμπληρώνοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν αντιμετωπίζεται η κρίση».

«Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο. Οφειλόμενη ενέργεια από την ΕΕ είναι να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ακόμη ότι μία δυσμενής εξέλιξη στην Κύπρο θα έχει αντανακλάσεις στην Ελλάδα, όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως επεσήμανε, είναι θωρακισμένο.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα ελληνικά θέματα, επέμεινε στις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του ειδικού φόρου στα ακίνητα. «Η μόνη αναφορά στη σύσκεψη ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία προχωρά συστηματικά και θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Κουβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...