Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Ατακτη χρεοκοπία αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία


«H διάσωση της κυπριακής οικονομίας και η αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας είναι ο στόχος της δύσκολης αποστολής του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι «αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία» και διαβεβαιώνει ότι στη διάρκεια της δύσκολης αποστολής, πολιτική ηγεσία και λαός θα τηρούνται ενήμεροι.

Εξάλλου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη, η οποία, όπως υποστηρίζει «βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κύπρου αναχώρησε από τη Λάρνακα με αεροσκάφος που έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, στάθμευσε για ανεφοδιασμό στην Αθήνα.

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ρομπάι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπάι θα διευθύνει σήμερα μια «συνάντηση υψηλού επιπέδου» με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη «για να διευκολυνθεί μια λύση για την Κύπρο», επιβεβαίωσε ένας από τους εκπροσώπους του.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε διευκρινίσεις για τα ονόματα των άλλων που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση ούτε για την ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί.

Ευρωπαϊκή πηγή έκανε γνωστό ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας). Θα συμμετάσχει επίσης σ' αυτή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης πρόκειται επίσης να έχει συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο και η συνεδρίασή τους πρόκειται να αρχίσει στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας). Η κυρία Λαγκάρντ και ο κ. Ντράγκι θα συμμετάσχουν επίσης σ' αυτή τη νέα σύνοδο του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...