Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αυτοψία: Πώς αντιδρούν οι Ρώσοι επενδυτές;

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν. 

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 24:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο.

Πώς δημιουργήθηκε το «φαινόμενο» Κύπρος; Πώς ο φορολογικός παράδεισος για τους καταθέτες έγινε κόλαση; Γιατί το όνειρο έγινε εφιάλτης; Οι επενδύσεις των Ρώσων, οι πολυτελείς κατοικίες, τα ακριβά αυτοκίνητα, η κοσμοπολίτικη ζωή στη Μεγαλόνησο. Οι περισσότεροι Ρώσοι ζουν στη Λεμεσό, τη «μικρή Μόσχα», όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά, όπου έχουν δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό, εκκλησία, αλλά και υπηρεσίες που τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.
Δέκα ημέρες μετά την  πρώτη  απόφαση  του  Eurogroup και το κλείσιμο των Τραπεζών, ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφει τις αντιδράσεις των Κυπρίων αλλά και των ξένων επενδυτών. Πώς αντιδρούν οι Ρώσοι επενδυτές; Τι θα κάνουν με τις επενδύσεις τους;

Στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και τον ρόλο της Κύπρου στη λεκάνη της  Μεσογείου εστιάζει ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων, Σόλων Κασίνης, και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα ξανασηκωθούμε. Τους επόμενους μήνες θα κάνουμε νέα γεώτρηση για φυσικό αέριο, θα βρούμε και πετρέλαιο».

«Η  χώρα αρχικά ήταν πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα χρήματα αυτά τα δέχθηκε η Κύπρος αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε καθαροί, βοηθήσαμε τον τόπο, τον γεμίσαμε Ferrari» δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής ο Σάιμον Μποκοσιάν, εκπρόσωπος Ρώσων επενδυτών στην Κύπρο. Επίσης, η Σβετλάνα Ανατολίεβνα επισημαίνει ότι τα χρήματά της τα μετέφερε μέσω των ρώσικων τραπεζών και δηλώνει: «Μέχρι πριν μια εβδομάδα είχα όσα χρήματα ήθελα, τώρα ανασφάλεια. Ο φόρος των καταθέσεων είναι κλεψιά».
Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...