Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για μετοχές Τρ. Κύπρου

Εμπλοκή στην εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο και στην υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης προκαλεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, που αναστέλλει προσωρινά την ακυρωση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και τη διαγραφή τους από το Χρηματιστήριο.

Η απόφαση εξεδόθη μετά από προσφυγή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία είναι κατέχει μεγάλο αριθμό μετοχών της τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστή, ζητώντας να εφαρμοσθεί η απόφαση περί ακύρωσης-διαγραφής. Το Δικαστήριο θα ακούσει και τις δύο πλευρές. Εν συνεχεία θα αποφασίσει αν το διάταγμα (η αναστολή διαγραφής) θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την τελική εκδίκαση της προσφυγής επί της ουσίας, ή αν θα το ακυρώσει.

Αν η Αρχιεπισκοπή κερδίσει αυτή τη νομική μάχη, θα δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο και θα υπάρχει δεδικασμένο, που θα οδηγήσει πολλούς μετόχους της Τρ. Κύπρου σε προσδφυγές.
Ο δικηγόρος Χαρ. Βελάρης, μέλος της ομάδας νομικών που χειρίζονται το θέμα ως σύμβουλοι της Αρχιεπισκοπής, δήλωσε:

«Δεν θα μπορούσε να ισχύσει το μέτρο αυτό για μερικούς κι όχι για άλλους. Ουδείς εμποδίζει τους μετοχους της Τράπεζας Κύπρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αρχιεπισκοπής, σε περίπτωση που ο ΥΠΟΙΚ και ο Διοικητής της ΚΤ επιμείνουν  να εφαρμόσουν το μέτρο επιλεκτικά για τους υπολοίπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...