Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σαρρής: Καταστροφική μια έξοδος της Κύπρου από το ευρώ

Ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα ήταν καταστροφική τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προειδοποίησε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. «Δεν θέλουμε ούτε καν να το σκεφτούμε» τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Σαρρή έγιναν μία μέρα μετά τη συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου και με φόντο τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που πυροδότησαν συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89, ο πρώην υπουργός Υγείας της Κύπρου και διεκδικητής της Κυπριακής Προεδρίας με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να βάλει τους οικονομολόγους κάτω και να βρούμε λύση εκτός τρόικας και αν αυτό δεν είναι δυνατό να συζητήσουμε και την έξοδο από την ευρωζώνη», ανέφερε.

«Καμιά λύση δεν πρέπει να αποκλειστεί», επισήμανε ο κ. Μαλάς, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία του Eurogroup «νέο οικονομικό Αττίλα».

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου διευκρίνισε ότι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων αναμένεται να μην είναι αυστηροί, αλλά θα εφαρμοστούν, όπως είπε, στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

«Αποσκοπούμε σε κάποιους περιορισμούς οι οποίοι, σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου (της Κύπρου), θα είναι χαλαροί», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης Πανίκος Δημητριάδης. Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η απορρόφηση των υγιών στοιχείων της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου θα δημιουργήσει μια «πολύ ισχυρή τράπεζα». «Μετά από αυτό, η Τράπεζα Κύπρου θα έχει πρόσβαση στο ευρωσύστημα, όχι στο ΕLA, αλλά σε κανονική χρηματοδότηση», σημείωσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...