Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παπούλιας: «Η απόφαση της Ε.Ε. δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική»

Φωτό Τσακίρης/enet.gr

Παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη «δοκιμαζόμενη Κύπρο», μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι η απόφαση της Ε.Ε. «δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική». Ευχήθηκε το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει στο Βερολίνο. Για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την απόφαση του Εurogroup θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι.

«Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους» σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου μία μεγάλη μέρα «μνήμης και τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές» είπε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...