Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Για «σχέδιο διάλυσης» της κυπριακής οικονομίας κάνει λόγο ο Λιλλήκας

Σχέδιο «διάλυσης» της οικονομίας και της κοινωνίας χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας παράλληλα λόγο για ευθύνες του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Λιλλήκας υποστηρίζει ότι επιβάλλεται η δανειακή σύμβαση να τεθεί σε δημοψήφισμα και εκφράζει την άποψη ότι οι λύσεις για ξεπέρασμα της κρίσης πρέπει να αναζητηθούν έξω από τον «παραλογισμό» της τρόικας και του Eurogroup, για να διατηρηθεί η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο Αναστασιάδης κρίνεται «γιατί πεισματικά απέφυγε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές που είχε στη διάθεση του», με αποτέλεσμα Γερμανία και ΔΝΤ να πειραματιστούν σε βάρος του κυπριακού λαού.

Κάνει ακόμη λόγο για άτακτη υποχώρηση της Κύπρου στο Eurogroup, που έστειλε το μήνυμα πως «ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς και χωρίς αντιστάσεις».

Στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας σημειώνει ότι η δανειακή σύμβαση πρέπει να δημοσιοποιηθεί πριν επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί σε «αποικία της τρόικας, η οποία θα κυβερνά διά των υπαλλήλων της που θα έχουν εξουσία κυβερνήτη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...