Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εκτός Ευρωζώνης θέλουν την Κύπρο (και) οι Ολλανδοί πολίτες


Στη... λίστα με όσους δεν επιθυμούν να παραμείνει η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ, τάσσονται και οι Ολλανδοί, όπως δείχνει σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη χώρα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα.

Η πλειοψηφία των Ολλανδών, λοιπόν, πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, παρόλο που το κόστος της διάσωσης της χώρας αυτής θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με το κόστος που θα είχε η διάσωση της Ελλάδας. Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) πιστεύουν πως η Κύπρος θα πρέπει να φύγει, σύμφωνα με τον ειδικό στις δημοσκοπήσεις Μορίς Ντε Χοντ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δόθηκαν στη δημοσιότητα, τη στιγμή που ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ετοιμάζεται να συζητήσει μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μέτρα για τη διάσωση της Κύπρου. Ο Ντάισελμπλουμ προεδρεύει του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει αργότερα στις Βρυξέλλες, για το θέμα της Κύπρου.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως η πλειοψηφία των υποστηρικτών του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος του Ντάισελμπλουμ πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να βοηθηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...