Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Διαψεύδει ο Σαρρής την παραίτησή του αλλά το θρίλερ παραμένει

Ενα ακόμη θρίλερ εξελίσσεται στην Κύπρο, αυτή τη φορά με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή. Από το απόγευμα κυπριακά ΜΜΕ διακινούσαν την πληροφορία ότι παρά το γεγονός ότι ταξιδεύει για τη Μόσχα, τελεί υπό παραίτηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να είναι σοβαρά δυσαρεστημένος με τις αποδόσεις του κ. Σαρρή στο Eurogroup. Eνδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης τη Δευτέρα αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο ο υπουργός Οικονομικών ήταν επαρκής διαπραγματευτής στο Eurogroup.

Από το προεδρικό περιβάλλον αλλά και από κύκλους του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι ο κ. Σαρρής αποδείχθηκε ότι στην σύνοδο του Eurogroup ήταν «εξαιρετικά μαλακός», ενώ έδειξε αδυναμία να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση.

Πάντως, κυβερνητική πηγή απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο υπουργός τελεί υπό παραίτηση, πριν αναχωρήσει το απόγευμα για τη Μόσχα. Σύμφωνα, όμως, με άλλες πληροφορίες η παραίτηση ή παύση του κ. Σαρρή αναμένεται με την επιστροφή του από τη Μόσχα ή λίγο μετά.

Εγκυρη πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος δεν παραιτείται και πρέπει να φύγει, τότε απολύεται».

Πάντως αργά το απόγευμα της Τρίτης με δήλωσή του στο Reuters ο κ. Σαρρής διέψευσε τις φήμες και τις πληροφορίες περί παραίτησής του που διακινούνταν

Ο κ. Σαρρής ταξίδεψε το απόγευμα της Τρίτης για τη Μόσχα προκειμένου να μεταφέρει στον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνoφ στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη τι σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας και τι ζητά από τη Ρωσία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...