Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Ανεγκέφαλο το 'κούρεμα' των κυπριακών καταθέσεων»


«Από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες», συμπεραίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Όπως λέει, «το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και συμπεραίνει ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν το αδιέξοδο μιας αποσπασματικής, όπως τη χαρακτηρίζει, ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω  από 100 χιλ. €, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων», προσθέτει ο Ευ.Τσακαλώτος και καταλήγει:

«Φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η ευρωζώνη δε θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών».

enet.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...