Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μέρκελ: Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί μόνο με την Τρόικα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες η Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασίαδη, στον οποίο ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσης της μόνο με την τρόικα.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον Νίκο Αναστασιάδη, η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις «πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα». Οι δηλώσεις αυτές, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς σήμερα επισκέπτεται την Ρωσία ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, κατά την χθεσινή συνάντηση τους στο Βερολίνο όπου θα είχαν συνομιλίες με στελέχη και παράγοντες τις ευρωπαϊκής βιομηχανίας, απέφυγαν να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, υποσχέθηκαν όμως ωστόσο να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...